De ce trebuie meditați elevii și studenții în timpul carantinei?

De ce trebuie meditați elevii și studenții în timpul carantinei?

Carantina legată de coronavirus ne-a izolat parțial de lumea exterioară. Deși putem ieși atât cât este necesar – la cumpărături, în natură, unii chiar și la serviciu, suntem totuși conștienți că nu ar fi sigur să ne întâlnim în număr mare în această conjunctură.

Serviciile noastre includ și meditații. Firește, dacă școlile nu funcționează conform standardelor, nici meditațiile la domiciliu nu vor funcționa așa cum ne-am obișnuit. Recunoaștem, totuși, că ar fi greșit să se întrerupă contactul unui copil cu meditatorul, la fel cum este greșit să se întrerupă contactul unui elev cu școala. Deocamdată, este vorba de săptămâni, dar este de așteptat ca timpul petrecut acasă să se măsoare treptat în luni.

Cu toții ne dorim foarte mult să ne întoarcem la modul nostru de viață original, cât mai curând posibil. Controversele legate de întrebarea dacă va fi la fel, similar sau diferit, nu ne vor ajuta în acest moment. Ceea ce ne poate ajuta, însă, este faptul că, dacă ne păstrăm vechile obiceiuri și activități pozitive, schimbarea care va veni nu va fi atât de dificilă pentru noi. Dacă elevul sau studentul menține un contact adecvat cu școala, momentul în care se întoarce fizic la școală va fi un moment de legătură naturală între trecut, prezent și viitor. În mod similar, dacă meditațiile funcționează, acest obicei de a face ceva dincolo de sarcinile școlare, sau pentru a le îndeplini mai bine, sau pentru a dobândi noi competențe, va facilita, de asemenea, adaptarea la noile condiții care ne așteaptă. Prin urmare, să fim pregătiți pentru viitor. Poate fi la fel de frumos pentru noi ca și trecutul, dacă nu chiar mai frumos. Depinde de disponibilitatea noastră. Mulțumită meditatorilor, inclusiv celor din baza de date a portalului nostru fermeria.ro, ne putem pregăti pentru schimbare. Să căutăm modalități care să ne permită să învățăm, ca să spunem așa, fără contact fizic direct. Meditațiile online reprezintă una dintre modalitățile posibile. Dar haideți să fim creativi – să căutăm posibilități care nu au fost încă descoperite. Noi suntem creatori de istorie. Să-i lăsăm pe cei care vin după noi într-o zi să afle cum am învățat noi înainte ca ei să fie aici. Și că școala sau casa nu trebuie să fie singurul loc posibil. Le dorim elevilor/studenților și meditatorilor o experiență plăcută de învățare netradițională.


Întreaga bază de date a meditatorilor poate fi găsită pe portalul nostru, la secțiunea Meditații.
Nu ezitați să vă înregistrați și să vă creați profilul chiar acum.

 

Întocmit de: Danka Petrufová